L’esquerra anticapitalista presenta llista al Parlament de Catalunya

El Triangle

Finalment hi haurà candidatura anticapitalista al 28 de novembre. Després d’un llarg període teixint complicitats, les principals formacions de l’esquerra radical han arribat a un acord per anar plegades amb una llista unitària que, sota el nom de Des de baix, compta amb l’adhesió de mig miler llarg d’activistes socials.

La candidatura, en què hi participen Revolta Global, Corrent Roja i Lluita Internacionalista, vol ser “una resposta alternativa a la fallida esquerra i al sobiranisme de dretes emergent”. Així s’hi refereix Esther Vivas, portaveu de Revolta Global i cap de llista per Barcelona. Segons Vivas, “no ens podem quedar de braços creuats. Cal trencar la resignació i fer un pas endavant”.

Des de baix planteja un programa de tall anticapitalista, defensor dels drets nacionals de Catalunya i del dret a l’autodeterminació, en el qual es dibuixen nombroses propostes de caràcter ecologista, feminista, antiracista i solidari. Entre els suports que ha rebut la llista, la majoria recollits a través del manifest “Movem fitxa! Volem una candidatura anticapitalista al Parlament, destaquen professors universitaris, veterans sindicalistes, exdirigents d’ICV i d’EUiA, artistes i músics, i persones implicades en les lluites per la igualtat de gènere o la defensa del territori.

Els comentaris estan tancats.