La candidatura ‘Des de baix’ es presentarà a les eleccions al Parlament

Raco català

Des de baix és la nova formació política de l’esquerra anticapitalista catalana a les eleccions al Parlament de Catalunya. Registrada la vigília de la Diada, Des de baix ha estat impulsada per Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Corrent Roig i Lluita Internacionalista i per diversos activistes de moviments socials i té un programa centrat en l’anticapitalisme i la defensa dels drets nacionals del poble català, així com l’ecologisme, el feminisme, l’antiracisme i l’internacionalisme.

De fet, al mateix manifest fundacional, tot i ser provisional, assenyala que el context actual ha demostrat que els partits que formen el govern de la Generalitat han resultat ser inservibles per a transformar la societat i millorar les condicions de vida de la població. L’activista de moviments socials, Esther Vivas, ha declarat que Des de baix és un projecte unitari i obert al que s’espera seguir incorporant noves voluntats, persones i col·lectius en les pròximes setmanes.

Segons han explicat els seus impulsors, la nova formació parteix de l’ideal que els problemes actuals només es poden solucionar trencant la resignació i fent un pas endavant en un moment en què cal atrevir-se i no quedar-se amb allò que és vell. Per tal d’aconseguir aquests objectius, Des de baix realitzarà en les properes setmanes una activitat de divulgació i presentació del nou projecte pels pobles i barris del Principat amb l’objectiu de guanyar adhesions i suports. L’organització En Lluita ha anunciat que demanarà el vot per a la candidatura.

Els comentaris estan tancats.