La candidatura ‘Des de baix’ defensa “el trencament amb la Constitució espanyola”

E-noticies

La candidatura Des de baix ha presentat algunes de les seves propostes en defensa de la plena sobirania de Catalunya i dels drets nacionals. El Manifest programàtic de Des de Baix assenyala que la candidatura defensa “la plena sobirania del poble català i rebutja la Constitució espanyola monàrquica de 1978”.

La candidata de Des de baix, Esther Vivas, ha manifestat que “el procés fallit de reforma de l’Estatut mostra clarament que la via estatutària és una via morta i que la satisfacció dels anhels de sobirania del poble català exigeix trencar amb la Constitució”.

Veureo vídeo amb declaracions d’Esther Vivas, candidata per Des de baix, en el transcurs de la manifestació de l’11 de setembre>>

Per aquests motius Vivas ha demanat: “la convocatòria d’un referendum en la propera legislatura, trencant amb la legalitat vigent, on el poble català pugui exercir lliurement el seu dret a l’autodeterminació i avançar cap a una República catalana que pugui decidir lliurement els vincles que vol tenir amb la resta de pobles ibèrics i europeus”.

A més, considera que la defensa dels drets nacionals de Catalunya ha d’anar acompanyada de la defensa dels drets socials i un canvi en les polítiques econòmiques actuals. “El sobiranisme proempresial de Laporta o Carretero no és l’alternativa. La Catalunya que ells defensen és una Catalunya al servei de les grans empreses, amb un mercat de treball precaritzat, amb els serveis privatitzats, infestada de transgènics i amb centrals nuclears”, ha dit la candidata.

En aquest sentit, ha afegit que “la dreta sobiranista busca canalitzar els anhels de sobirania del poble català cap a un projecte que va en contra de la majoria dels i les treballadores del nostre país. La seva Catalunya no és la dels i les treballadores, els i les aturades, els sectors populars, és la Catalunya dels alts executius empresarials, dels homes de negocis, de l’alta societat”.

Els comentaris estan tancats.