Solidaritat amb ASKAPENA

Llibertat dels activistes detinguts
Comunicat de Des de baix

L’organització basca ASKAPENA porta 23 anys treballant a favor de la difusió internacional de la causa basca i de la solidaritat internacionalista entre els Pobles. En repetides ocasions ha denunciat casos de tortures i violacions als drets humans que comprometen greument l’Estat Espanyol.

La detenció de set militants d’aquesta organització, acusada ”d’integrar l’aparell internacional d’ETA” pel simple fet de pertànyer a l’esquerra independentista basca, forma part de la campanya de repressió del moviment independentista basc. Askapena ja venia sent objecte d’una campanya de criminalització que va incloure l’expulsió de Walter Wendelin de Caracas i la seva posterior retenció a l’aeroport de París.
La detenció dels activistes d’Askapena és part d’una política deliberada de repressió dels drets civils i polítics de l’esquerra abertzale i de negació del reconeixement del legítim dret a l’autodeterminació del poble basc. Una política que s’accentua precisament quan ETA ha plantejat un nou alto el foc i la posada en marxa d’un procés amb mediadors internacionals.
Ens solidaritzem amb els detinguts i les detingudes, els seus familiars i amics, amb l’organització internacionalista ASKAPENA, i reclamem del Govern Zapatero la immediata llibertat dels activistes detinguts i el total respecte a la seva integritat física i moral.
Llibertat detinguts/des.
No més repressió.
Fora la Llei de Partits.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.