Des de Baix amb els aturats/ades

Comunicat de Des baix

Prop de 600.000 persones a Catalunya són a l’atur, i aquesta xifra segueix creixent, quasi un 5% en el darrer any. L’atur colpeja encara amb més virulència el treballador/a immigrant i creix en el mateix període un 13’8%. Desenes de milers d’aquests/es aturats ja no tenen ni els miserables 420 euros. La situació es torna dramàtica per a moltes famílies treballadores amenaçades de desnonament.

Des del Govern i la patronal ens volen fer creure que l’atur és un mal inevitable en èpoques de crisi, ens diuen que comprenen el patiment però no poden fer-hi res. Nosaltres diem que les seves llàgrimes pels aturats son de cocodril, doncs aprofitant-se de l’existència de nombrosos aturats i facilitats a l’acomiadament que pretenen imposar amb més facilitat sobre la resta de treballadors/es retallades de drets i salaris. L’interès de Govern i patronal no són els de baix, sinó defensar a qualsevol preu el benefici dels empresaris. Les empreses acomiaden per defensar els beneficis abans de gastar els guanys acumulats els darrers anys. Fins i tot ara, amb la Reforma Laboral poden acomiadar preventivament per si de cas arribessin a tenir pèrdues en el futur. Rebutgem els acomiadaments i exigim que es faci per llei: primer és el dret al treball i a un sou digne. La solució passa pel repartiment de l’ocupació entre les mans disponibles mantenint el salari,  començant amb una llei de 35 hores, que permeti crear ocupació i, també, facilitar el repartiment igualitari del treball domèstic i de cura entre homes i dones.
La resposta dels treballadors i treballadores contra l’atur ha d’exigir que es posin tots els recursos disponibles per eliminar aquesta xacra del sistema capitalista. I fer-ho ens porta a exigir l’expropiació de la banca, per crear una banca pública al servei de les necessitats del poble, dels de baix. I mentre aquests plans d’ocupació per satisfer les necessitats de la població no generin els suficients llocs de treball, cal assegurar un subsidi digne per tots els aturats i aturades. El combat contra l’atur ha de ser paral.lel a la defensa de la millora de condicions de treball, oposant-nos a les polítiques de flexibilització del mercat de treball, seguitn mobilitzant-nos contrala reforma laboral, i demanant un salari mínim de 1200 euros.
La candidatura Des de Baix i les organitzacions que la formen donem tot el suport a la lluita dels aturats/des i a aquesta II Marxa contra l’atur que està recorrent aquests dies vàries localitats de Catalunya i fem una crida a unir les forces de tots els treballadors i treballadores, aturats o no, a exigir mesures immediates de lluita contra la situació que viuen aquests treballadors/es.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.