Defensem Kaosenlared! No a la criminalització dels moviments socials i els mitjans alternatius!

Comunicat de Des de baix

La petició per part de l’Ajuntament de Barcelona a la fiscalia en favor de l’obertura de diligències contra Kaos en la Red i altres mitjans alternatius per un presumpte delicte d’apologia de la violència és un fet molt greu que constitueix un veritable punt d’inflexió.

La pressió contra Kaos en la red i altres mitjans alternatius s’emmarca en un creixent clima de retallades democràtiques, comeses en nom de la lluita contra el terrorisme i en defensa de la seguretar ciutadana, i d’augment de la repressió contra els moviments socials crítics. Malhauradament d’exemples no en falten i el llistat de retrocessos democràtics, casos de repressió i abusos que s’han comès aquests darrers anys només fa que augmentar dia rera dia.

En un escenari on el malestar social acumulat degut a la crisi no fa més que augmentar i on la legitimitat de les polítiques dominants cada cop és més baixa, el poder necessita prendre mesures per a contenir als moviments socials i evitar l’organització democràtica i des de baix dels moviments populars i mantenir l’ordre social. L’ofensiva en tota regla cap als moviments socials després de la Vaga General del 29S ho mostra clarament.

En una societat com la nostra, marcada pel gran poder i impacte dels mitjans de comunicació de masses, la labor dels mitjans de comunicació alternatius és essencial per a difondre una visió del món diferent a l’hegemònica, divulgar els punts de vista de les organitzacions socials, polítiques i sindicals anticapitalistes i afavorir l’organització i la mobilització social. Per aquest motiu l’atac contra Kaos en la red i altres mitjans alternatius és tandirecte i tan profund. Les informacions que mitjans com Kaos en la red difonen donen veu als qui no la tenen i molesten als grups socials dominants, als partits polítics defensors de l’actual sistema i al govern tripartit el qual, per cert, en la seva política de comunicació ha marginat i ha intentat debilitar als mitjans alternatius. Kaos en la red s’ha distingit des de fa anys com un dels mitjans alternatius de referència i una de les fonts de contra-informació més respectades i valorades pels activistes socials, els sindicalistes i les i els militants associatius.

Front aquesta situació és fonamental mobilitzar-se en defensa de la llibertat d’expressió i en contra la criminalització de les idees alternatives i els mitjans alternatius. No només hi ha en joc el futur de Kaos en la red i d’altres mitjans, sinó l’exercici de la llibertat d’expressió, d’opinió i la capacitat per difondre idees, i propostes contràries a l’actual sistema.

Des de baix
és solidaritza plenament amb les i els companys de Kaos en la red i amb la resta de mitjans afectats i reclama la fi immediata dels actuals intents per a criminalitzar aquests mitjans i d’obrir diligències judicials en contra seva.

Rebutjem la criminalització de la llibertat d’expressió i dels mitjans alternatius!

No a la criminalització dels moviments socials!

Anuncis

Els comentaris estan tancats.