Vídeos de la presentació dels candidats i candidates de Des de baix

La candidatura Des de baix ha donat a conèixer els i les integrants de la candidatura. Les llistes de les quatre circumscripcions electorals estan formades per persones de reconeguda trajectòria en els moviments socials: ecologistes, sindicalistes, membres d’associacions de veïns, feministes, estudiants… La llista compta també amb immigrants i persones en atur. Els integrants de la candidatura Des de baix no són polítics professionals, ja que un dels valors de la candidatura és el rebuig a la professionalització de la política.

La cap de llista per Barcelona és Esther Vivas, activista vinculada al moviment antiglobalització, ecologista i al moviment de cooperatives de consum agroecològic i per la sobirania alimentaria. Vivas va seguida a la llista per Josep Bel, membre del comitè d’empresa de Telefònica a Barcelona, per Josep Lluís del Alcázar, sindicalista a l’ensenyament. El numero quatre de la llista per Barcelona és l’històric dirigent camperol Pep Riera, exsecretari general de la Unió de Pagesos i impulsor del moviment per les consultes sobiranistes, que amb la seva presència a les llistes ha volgut mostrar així el seu compromís amb el projecte.

La llista per Barcelona es tanca amb Manel Márquez, un dels promotors de la pàgina web de contrainformació Kaosenlared amenaçada després de la Vaga General del 29S amb l’obertura de diligències judicials pel seu tancament per l’Ajuntament de Barcelona a través d’Assumpta Escarp.

A Lleida, el cap de llista és Jordi Creus, mestre de professió i de 26 anys. La candidatura a Lleida compta amb la presència en tercera posició de Josep Pàmies, un dirigents camperol conegut pel seu activisme contra els aliments transgènics i en defensa de l’agroecologia i la sobirania alimentaria.

A Girona, és Miquel Blanch mestre i sindicalista qui encapçala la llista, seguida de Vanessa Mercadal , feminista i activista contra la violència de gènere.

A Tarragona, encapçala la candidatura l’històric sindicalista de la construcció Josep Estrada, seguit de Carmina Malagarriga, periodista i activista ecologista a les comarques de Tarragona.

Esther Vivas, cap de llista per Barcelona i candidata de Des de baix a la presidència de la Generalitat

Josep Bel, sindicalista del comitè d’empresa de Telefònica  i número dos per Barcelona

Josep Lluís del Alcázar, sindicalista a l’ensenyament i número tres per Barcelona

Pep Riera, dirigent camperol i número quatre per Barcelona

Manel Márquez, membre del col.lectiu Kaosenlared i darrer integrant de la llista per Barcelona

Els comentaris estan tancats.