‘Des de baix’ fitxa Pep Riera per completar la candidatura anticapitalista

L’excoordinador d’Unió de Pagesos i altres activistes de prestigi s’afegeixen a la llista pel Parlament
A un mes escàs dels comicis catalans, la candidatura de l’esquerra anticapitalista Des de baix ha tancat les llistes amb la incorporació de persones rellevants dins els moviments socials i l’esquerra política, entre les quals l’històric dirigent camperol Pep Riera [a la imatge amb Esther Vivas], el sindicalista de Telefònica i portaveu de Co.Bas, Josep Bel, així com el mestre de l’ensenyament Josep Lluís del Alcázar.
Encapçalada per l’activista del moviment altremundista Esther Vivas, Des de baix sorgeix de la confluència entre diverses organitzacions de l’esquerra combativa, com ara Revolta Global, Lluita Internacionalista i Corrent Roig, a més de persones relacionades amb les lluites socials transformadores. La defensa dels drets nacionals de Catalunya, l’ecologisme, el feminisme i l’internacionalisme són els eixos troncals d’una proposta que aspira a “recuperar la política des de baix i afavorir el control ciutadà sobre els càrrecs públics i els representants polítics”.

Segons Vivas, candidata a la presidència de la Generalitat, “la solució als problemes actuals només pot venir de la mà d’una resposta d’esquerres, mobiltzadora i solidària”, sobretot en un moment on, a parer del periodista Manuel Màrquez, que tanca la llista per Barcelona, “cal defensar els drets democràtics front les retallades de les llibertats bàsiques”.

Des de baix, que compta amb el suport d’un miler d’activistes provinents dels moviments per la pau, ecologista o estudiantil, aspira traslladar a l’hemicicle català una nova forma de fer política, més justa, participativa i radicalment democràtica.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.