Des de Baix a les mobilitzacions a Perpinyà contra la retallada de les pensions


El passat dijous 28 d’otubre es vivia una nova jornada de vaga i manifestacions a França contra la llei de Sarkozy sobre les jubilacions. Una representació de companys i companyes de Des de baix es va desplaçar fins a Perpinyà, a la Catalunya Nord, per assistir a la manifestació que en aquesta ciutat. Prop de 10.000 persones s’hi van aplegar en un ambient festiu, combatiu i unitari. Tot el moviment obrer, tota l’esquerra social i política hi eren presents, des de la CGT i la CFDT, fins a FO i la CNT , des del PS i el PCF fins al seguici del Nou Partit Anticapitalista (NPA).

Tot i que la manifestació va ser inferior a la de la convocatòria anterior, el nombre de manifestants era impressionant per a una petita ciutat com Perpinyà i el moviment contra Sarkozy està lluny d’haver acabat. Hi ha una nova convocatòria unitària pel proper dissabte 6 de novembre. Mentrestant, les vagues i els bloquejos continuen.

Front a unes polítiques antisocials cada cop més coordinades a escala europea que busquen que la crisi la paguem tots i totes, organitzar una resposta a escala europea per part dels moviments socials és cada cop més necessària. Si fa uns dies uns quants militants de vàries organitzacions polítiques i socials ens vam aplegar davant el consulat de França a Barcelona, en solidaritat amb els i les vaguistes franceses, aquest cop des de Des de baix vam voler mostrar la notra solidaritat amb els companys i companyes de la Catalunya Nord participant a les mobilitzacions a Perpinyà.

Mentres el moviment continui amb força, nosaltres seguirem complint amb el nostre compromís solidari i internacionalista.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.