Des de baix realitza una acció contra La Caixa i el poder financer en vísperes de l’inici de campanya

Des de Baix va realitzar ahir dijous, poc abans de l’inici oficial de la campanya electoral,  una acció de protesta contra el rescat dels bancs que els governs català i espanyol han dut a terme des de l’esclat inicial de l’actual crisi.

L’acció va tenir lloc a l’oficina de “La Caixa” a Via Laietana. Més d’una quarentena de persones van entrar a l’oficina i, després de rememorar les promeses de Zapatero i Montilla d’apostar per la creació d’ocupació i uns serveis socials sòlids, van presenciar la “baixada de pantalons” simbòlica dels dos polítics davant els bancs. Si bé un responsable de la sucursal va intentar impedir el desenvolupament de l’acció, i malgrat l’arribada dels Mossos d’Esquadra, la protesta es va dur a terme amb tota normalitat. Veure vídeo i fotografies>>

En referència a tots els treballadors i treballadores víctimes de la socialització de les pèrdues i privatització dels beneficis resultants de les polítiques neoliberals d’uns governs pretesament socialistes, els activistes van repetir una vegada darrere l’altra que les classes populars no estem disposades a pagar la crisi dels rics i dels banquers. L’acció va finalitzar mentre els militants i simpatitzants de Des de Baix sortien de l’oficina de “La Caixa” cantant “Des de baix lluitarem per a que la crisi la paguin els rics!” i “anticapitalistes!”.

L’acció de protesta se situa en el marc de la campanya electoral de Des de Baix a les eleccions al Parlament del 28 de Novembre, que tindrà com a principals eixos temàtics l’actual crisi del sistema així com la fallida de la classe política per a donar-hi resposta.

A banda d’identificar-se com anticapitalista, la candidatura també aposta per la plena sobirania del poble català, per l’ecologisme, el feminisme, l’antirracisme i l’internacionalisme.

La tria de “La Caixa” com a objectiu de l’acció d’ahir respon a la voluntat de la candidatura de denunciar un dels principals símbols del poder econòmic i financer de Catalunya, “La Caixa”.

L’acció també va servir per denunciar els sous escandalosos dels directius bancaris, com per exemple els 2.640.000 euros anuals d’Isidre Fainé, president de l’entitat, que són una mostra clara de com han augmentat les creixents desigualtats socials i d’ingressos durant les últimes dècades entre els treballadors i la classe capitalista.

Davan els rescats bancaris que s’han fet amb els diners de tots i totes, Des de baix defensa l’expropiació del sistema bancari i la creació d’una banca pública al servei de les necessitats socials de les persones. La banca ha de ser un servei públic i no un negoci privat!

No volem pagar la seva crisi!

Veure vídeo>>

Veure fotografies>>


Els comentaris estan tancats.