Arresten en plena campanya un candidat de Des de baix per una pintada de l’any 2009

Aquesta setmana el sindicalista tarragoní i cap de llista de la candidatura electoral Des de Baix José Estrada Cruz està complint una pena d’arrest domiciliari arran de la sanció administrativa imposada pel Jutjat numero 6 de Tarragona, pels fets del 21 de juliol del 2009.

Aquella tarda diversos membres del sindicat CO.BAS es van acostar a la Subdelegació del Govern espanyol de Tarragona per mostrar el seu rebuig “al pacte antisocial que estaven començant a preparar el govern de Zapatero i el sindicats grocs CCOO i UGT”.

Quan Estrada va començar a escriure a la façana de la Subdelegació el lema: “Cap rebaixa a la Seguretat Social. Prou reformes antiobreres” van sortir dos membres de seguretat que el van retenir fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra. Aquests van interposar una sanció administrativa que s’ha resolt en set dies d’arrest domiciliari. Aquesta pena restringeix els moviments de l’acusat a l’interior d’un habitatge concret, sense que pugui sortir de la mateixa excepte amb autorització judicial.

Estrada denuncia que el seu arrest coincideix amb l’inici de la campanya electoral al Parlament de Catalunya, quan per llei el condemnat pot escollir les dates en que s’imposarà la pena d’arrest domiciliari.

Aquest fet és particularment greu quan José Estrada va notificar als Jutjats la seva condició de cap de llista de la candidatura electoral Des de Baix per Tarragona, i va sol•licitar canviar les dates de la pena. Fa pocs dies li ha estat notificada la negativa de la Fiscalia a la permuta de dates.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.