Vídeo acció a les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya per denunciar l’impacte de la crisi en les dones

Veure fotografies i crònica de l’acció aquí.

A continuació veure manifest llegit al final de l’acció>>

MANIFEST

No han estat pocs els articles de premsa que han establert des dels brots inicials de la crisi que els principals afectats n’eren els homes. La generalització dels Expedients de Regulació d’Ocupació a la indústria automobilística  i l’esclat de la bombolla immobiliària durant l’any 2008, que principalment van destruir ocupació masculina a tot el territori català, expliquen en part la percepció entre moltes persones que a les dones no ens ha afectat gaire la crisi. Però això no és cert! Com sempre les nostres històries són invisibilizades i considerades secundàries respecte als homes i, malgrat l’enarbolament de la bandera feminista políticament correcta per part dels partits parlamentaris, la nostra lluita, la de les dones, segueix sent un compte pendent.

Les dones catalanes hem presenciat durant els dos últims anys la destrucció de milers de llocs de feina al sector serveis, l’augment del nombre de llars sense cap tipus d’ingrés, la multiplicació de les nostres jornades i presències per garantir que les nostres famílies arribin a final de mes, l’agudització de la nostra discriminació al mercat laboral, la retallada de serveis socials públics, la reducció del suport a les famílies… som les dones, dones grans, joves, solteres, emparellades, autòctones, d’origen migrant, treballadores remunerades, treballadores no remunerades, independents, en situació d’autonomia restringida, heteros, lesbianes, transgènere… les que seguim portant el pes del sistema sobre les nostres esquenes, pes que s’agreuja en temps de crisi com l’actual. La nostra lluita, però, no s’entén de forma aïllada a altres moviments, sinó que s’emmarca en la batalla unitària de tots aquells i aquelles oprimits i explotats pel sistema.

A Des de Baix estem convençuts i convençudes que s’ha de fer política d’una altra manera, i això passa no només per fer-la d’una altra manera sinó també per pensar-la de forma diferent. La política no és monopoli de les institucions sinó que comença al carrer, en els nostres llocs de treball, en la nostra vida quotidiana, en els nostres espais de socialització… I una política que tingui com a objectiu reivindicar els drets de les classes populars no té més remei que ser feminista en cada passa, en cada proclama, en cada protesta, en cada proposta que fa. Les dones que ens trobem avui aquí apostem per una lluita anticapitalista i alhora feminista, ja que les dues són cares de la mateixa moneda. Avui denunciem Des de Baix els efectes tant de la crisi com de les polítiques neoliberals i patriarcals dels últims dos anys sobre les dones. I diem més alt i clarament que mai: Nosaltres les dones no pagarem ni la vostra crisi ni les vostres reformes!

Els comentaris estan tancats.