Investigació i càstig per la mort del lleidetà Aliu Djob

Des de Baix

La matinada del 5 al 6 de setembre va ser trobat mort Aliu Djob. Aliu és un dels tants treballadors africans que cansats de les injustícies i la misèria que regna a Àfrica per culpa de la política dels governs europeus i nordamericà va haver d’emigrar a Europa.

Aliu va néixer a Guinea Bissau, antiga colònia portuguesa, en el moment de trobar el seu cos en el carrer, duia a sobre dos telèfons mòbils i una agenda amb els noms dels seus familiars a més del DNI. No obstant això els mossos no ho van comunicar a ningú durant set dies i solament quan el seu germà  va anar a comissaria per denunciar la seva desaparició li van comunicar que estava mort.

Davant l’estranyesa d’aquesta situació anormal i la presència de signes de violència en el seu cos (descrit pel seu germà i amics) decideixen demanar explicació als mossos que contesten que Aliu ha mort d’un infart. El col·lectiu africà convoca una manifestació a Lleida el  dia 29 d’octubre  demanant l’esclariment dels fets.

Des de Baix fa públic el dolor per la mort d’Aliu i reclama l’urgent esclariment dels fets ocorreguts. Per què no van avisar als familiars de la defunció? Per què realitzen l’autòpsia sense el consentiment de la família? Per què no retornen la roba del mort a la família que ho ha sol·licitat?

Com en d’altres casos similars alguna cosa fa molt mala olor en els mossos de Saura, Montilla i Puigcercós. Una cosa tenim molt clara: si Aliu en comptes de ser treballador negre hagués estat blanc, el fet hagués tingut una repercussió tremenda en els mitjans de comunicació i socials, s’hagués donat alguna resposta, per no dir si la víctima hagués estat objecte d’un atemptat terrorista (a hores d’ara tindria el nom d’un carrer o un poliesportiu).

Però en aquest cas les organitzacions polítiques de sempre (PSC, IC, PP, ERC i els seus comparses) callen i no convoquen cap tipus d’acte ni de pacte per a acabar d’una vegada per totes amb aquests crims racistes.

Per aquest motiu diverses organitzacions africanes i polítiques han convocat una manifestació pel dia 26 a les 12,00 del matí en la plaça Urquinaona i fan una crida a les organitzacions sindicals, polítiques, socials perquè hi assisteixin i sol·licitin el total esclariment dels fets i el càstig als culpables: ja n’hi ha prou de racisme d’estat, ja n’hi ha prou d’injustícies!

Els comentaris estan tancats.