Presentació de la candidatura Des de Baix a Granollers

José V. Clemente

A la presentació de la candidatura Des de Baix a Granollers, al bar Anònims, el passat dimarts 16 de novembre, amb Pep Riera, Esther Vivas i Manel Márquez, vam ser unes trenta persones de diferents sensibilitats de l’esquerra i simpatitzants.

L’acte es va desenvolupar, amb el retard de rigor, amb claredat d’idees, de propostes i de projecte. Si vam arribar encuriosits al lloc dels Anònims, vam marxar una mica més amics: així d’amable va ser el col.loqui gairebé tertúlia, de valoracions contrastades tanmateix, però compartint inquietuds pel present i esperances de futur.

Tots els presents sabíem que el camí a fer és encara llarg, que ens sentim orfes de referents, però que ens hem de moure per nosaltres mateixos, si més no, en aquests moments. Asseguts junts, comentant la situació queda més clar que s’estan fent moltes coses, que hi ha moltes llumetes de lluita enceses per tot arreu, i que cal “moure fitxa” confiant en nosaltres mateixos convocant totes aquestes llumetes per fer un gran foc de transformació que talli de socarrel aquest capitalisme salvatge, inhumà i antinatural.

Les intervencions engrescadores de Manel, Esther i del Pep, que venia d’organitzar una tractorada al Maresme –i per això es va incorporar més tard, van generar un caliu personal i proper que feia més entenedor que no es tracta de conviccions, cadascú té la seves, sinó assumir la corresponsabilitat d’una lluita contra la realitat d’injustícia i destrucció que el Capitalisme vol imposar.

Vam passar una bona estona i això és l’important, però també amb la crida al cor que hem de moure fitxa ja. Des de Baix és el lloc i moment oportú.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.