Presentació de la candidatura Des de Baix a Manresa

El passat divendres 12 de novembre va tenir lloc la presentació de la candidatura Des de Baix a la ciutat de Manresa. L’acte va anar a càrrec de Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB i integrant de la candidatura que va iniciar la xerrada explicant què és i com ha nascut Des de Baix. Veure fotos >>

Antentas va assenyalar que cal plantejar una alternativa política enfront l’esquerra actual i el context de crisi econòmica i política. Al mateix temps va assenyalar que les properes eleccions al Parlament de Catalunya compten amb les candidatures de nous partits, com els liderats per Joan Laporta o Josep Anglada, oferint noves opcions des de la dreta. Per aquesta raó cal oferir una alternativa des de l’esquerra i començar d’aquesta manera a obrir una petita escletxa. També es va referir a la necessitat de fer pressió no només des dels moviments socials sinó també a nivell de les eleccions i trencar, d’aquesta manera, el monopoli de la representació política. Des de Baix no és una candidatura formada per professionals de la política sinó per activistes.

Josep Maria Antentas també es va referir al debat del mal menor i el vot útil i va afirmar que el vot útil aquell que defensa els drets dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya i que va dirigit a construir una alternativa. Per a Des de baix les eleccions no són un fi en si mateix sinó un mitjà per arribar a la gent i establir una xarxa de relacions per anar treballant en la construcció d’un altre món  amb més força.

Els punts clau que defensa Des de Baix són anticapitalisme, sobiranisme, ecologisme, feniminsme, antiracisme i internacionalisme, i l’objectiu de la candidatura és seguir treballant després del 28N per a construir una alternativa.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.