Des de Baix a Mataró

Àngel Pagès | Premià de Marx

El dijous 18 de novembre va tenir lloc al local social del barri de Peramàs-Les Esmandies de Mataró l’acte central de la candidatura Des de Baix a la comarca del Maresme. Aquest acte forma part de les activitats previstes pel comitè de suport a la candidatura que també inclourà altres intervencions a la zona del baix Maresme. Veure fotografies>>

Cal destacar que, des del seu inici, aquest comitè compta amb voluntaris que estan treballant en les tasques de campanya en nombroses localitats de la comarca com Montgat, Tiana, El Masnou, Premià de Dalt, Premià de Mar, Dosrius, Mataró, Caldetes, Calella i Malgrat. La dinàmica iniciada, doncs, no es limitarà a les eleccions i servirà per anar vertebrant l’espai de l’esquerra anticapitalista, ecologista i sobiranista que inclou les organitzacions que donen suport a Des de Baix i els nombrosos independents i activistes que s’estan sumant al projecte.

L’acte de Mataró va ser força concorregut amb un públic divers que omplia la sala de Les Esmanies. Gent dels moviment socials, de l’ecologisme, del sindicalisme i d’altres organitzacions de l’esquerra, es van trobar en un marc de confluència i de mobilització molt marcat per la data del dia 21 de novembre en que, seguint la crida de Preservem el Maresme, es preveu una gran manifestació en contra de les agressions al territori arran dels projectes expansius de l’autopista i de l’impacte ambiental i social que comporten.

Toni Guirao, membre de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista del Maresme va presentar l’acte, i com a destacat activista per la causa del poble del Sahara, va fer un esment especial a la greu situació que es viu aquests dies a la zona.

Seguidament, Esther Vivas , cap de llista de Des de Baix, va analitzar les línies mestres del projecte anticapitalista i  les perspectives de la candidatura com a primer pas endavant en la direcció d’assolir un espai polític plural de l’esquerra de combat al nostre país.

El segon en prendre la paraula fou en Pep Riera, candidat número 4 per Barcelona, que, amb el seu habitual mestratge, va incidir en el pes del poder econòmic i financer damunt del territori i la necessitat de mobilitzar la gent entorn d’objectius socials i ecològics.

Jordi Pagès, membre de Preservem el Maresme, va destacar el moment important que viu el procés de contestació als plans de mobilitat i d’expansió de l’autopista i va remarcar la necessitat de que tot el Maresme sigui un clam a la manifestació del dia 21.

Des de Baix suma i segueix. Més enllà del dia de les eleccions, des de les lluites i des de la base, l’esquerra anticapitalista, ecologista i sobiranista, compta amb un clar referent. Una força emergent que tot just comença a fer camí.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.