Des de Baix a Badia del Vallès: “Cal construir un gran espai anticapitalista, sinó estem perduts/des”

El divendres dia 19 de novembre va tenir lloc al Casal de l’Esquerra de Badia del Vallès la presentació de la candidatura Des de Baix. L’acte va comptar amb la presència de més de 30 assistents, les intervencions de Sandra Ezquerra, Josep Lluís del Alcázar i Manel Márquez, tots tres membres de la llista per Barcelona, i amb un animat debat al final de les presentacions. Veure fotografies>>

En primer lloc, Sandra Ezquerra va exposar el context de crisi política, social i econòmica en què sorgeix la iniciativa i posà especial èmfasi en la necessitat imperant de lluitar contra el sistema i les seves crisis des dels diferents espais socials i polítics disponibles. Emfatitzant la importància de ser presents en les lluites i en els moviments socials, Sandra Ezquerra va reivindicar la necessitat de no deixar l’arena política en mans dels polítics professionals que ens han dut a l’actual crisi i que posteriorment no han fet més que recórrer a les mateixes polítiques neoliberals que l’han ocasionada.

Manel Márquez va fer una enèrgica intervenció sobre la necessitat de seguir confluint en espais com Des de Baix per construir un projecte anticapitalista que, més enllà de les diferències existents entre diferents sectors de l’esquerra radical i combativa, uneixi forces per plantejar alternatives al sistema dominant. Si bé va reconèixer que els sectors populars hem patit importants derrotes en mans del sistema durant les últimes dècades, va recordar en tot moment que no estem vençuts ni vençudes i que, lluny de entrar en la deriva atomitzadora, individualista i al·literant duta a terme per la classe treballadora, hem de seguir treballant per enfortir les lluites en diferents terrenys i espais.

Finalment, Josep Lluís del Alcázar, número 3 de la llista per la província de Barcelona, va resumir les diferents vessants polítiques existents darrere les propostes de Des de Baix i va deixar clar que la lluita contra el capitalisme no s’entén sense la seva vessant sobiranista, ecologista, feminista, antirracista i internacionalista. Va convidar a totes les persones presents a seguir treballant per construir projectes tant a les seves localitats com en col·laboració amb altres municipis i persones per seguir avançant en la construcció d’una força anticapitalitsa àmplia present en la totalitat del territori català.

Les intervencions posteriors van estar particularment centrades en la necessitat de compatibilitzar propostes polítiques amb iniciatives practiques i en una aposta per, en el nostre camí cap a la destrucció del sistema capitalista, seguir imaginant, inventant i assajant maneres alternatives de viure les nostres vides quotidianes, com a ara una forma de fer política que sigui compatible amb la paternitat, la maternitat i la vida familiar, la creació de cooperatives de consum i, entre d’altres, la construcció d’espais polítics veritablement participatius i democràtics.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.