Acte central de Des de Baix a les terres de Ponent

Des de Baix Lleida

En un acte celebrat al poliesportiu de Magraners (Lleida), el passat dimarts 23 de novembre, va tenir lloc la presentació de la candidatura Des de Baix a les terres de Ponent. Durant l’acte, que es va dur a terme davant d’un públic divers i amb una presència destacada de simpatitzants i militants, la cap de llista per Barcelona, Esther Vivas, el cap de llista per Lleida, Jordi Creus i el número 3 per Lleida, Josep Pàmies, exposaren els eixos bàsics que conformen el programa de Des de Baix així com d’altres aspectes relacionats amb la campanya electoral.

Esther Vivas posà de manifest la necessitat de construir una alternativa en el terreny polític a partir de l’experiència de lluita dels militants dels moviments socials. Una alternativa política que no esdevingui únicament un projecte electoral o electoralista sinó que busqui la mobilització sostinguda i contínua de la ciutadania, exigint una transformació radical de la societat, proposta en la qual es necessari comptar amb el màxim nombre de voluntats diverses. La concreció d’aquesta mobilització en resultats visibles, com la mobilització del 29-S o  com podria ser l’arribada al Parlament de l’esquerra anticapitalista, ha de permetre l’obertura d’una escletxa en l’actual sistema.

Així mateix, Jordi Creus i Josep Pàmies, esmentaren les divergències que existeixen en l’actual situació econòmica i política catalana, on una minoria es troba sobrerepresentada a les institucions catalanes, al mateix temps que aquesta monopolitza la totalitat de mitjans de comunicació i els continguts que en aquests s’hi difonen, negant així la possibilitat d’expressar el seu programa a la resta de candidatures catalanes, que, per contra, en la major part de les ocasions són criminalitzades pel simple fet d’exigir una major transparència i igualtat de condicions. Així mateix, és en favor d’aquesta minoria que els partits polítics legislen i actuen, tal i com ha quedat de manifest en els darrers anys de suposat Govern d’esquerres i ecologista.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.