Sobre la privatització d’AENA, l’Estat d’Alarma i la militarització dels controladors i controladores aeris

Comunicat de Des de Baix

El govern sosté un assetjament mediàtic i laboral des de fa més d’un any contra el col·lectiu de controladors aeris, als que ha modificat les condicions i la jornada laborals mitjançant Reials decrets privatitzadors en tres ocasions.

L’objectiu d’aquest assetjament ha quedat al descobert quan el govern ha decretat, el vespre abans d’un pont, un tercer canvi de la jornada laboral del col·lectiu que nega drets bàsics establerts per a tots (els obliguen per exemple,  a recuperar les baixes, permisos, hores sindicals), juntament amb la privatització del 49% d’AENA i dels dos aeroports més importants de l’estat, i altres mesures contra els treballadors i treballadores, les capes populars i el patrimoni públic, incloent l’anunci simultani de la data de la reforma del sistema de pensions.

Aquestes mesures tampoc poden quedar dissimulades i ocultes per la actual campanya de demonització i criminalització dels controladors davant la seva reacció desesperada.

El Reial decret de 3 de desembre és una provocació calculada i premeditada per a aconseguir neutralitzar al col·lectiu laboral que treballa el control aeri, eliminant-lo com obstacle en la privatització d’AENA, i, tant per la seva forma com pel seu contingut, situa de la part del govern la plena responsabilitat del succeït i del que pugui succeir.

La fulminant resposta de Zapatero, Rubalcaba i Blanco a la vaga espontània dels controladors, amb la militarització i el decret de l’Estat d’Alarma, constitueix un atemptat frontal al dret  a la negociació col·lectiva, i és un atac als drets democràtics sense precedents des del franquisme, que va militaritzar els ferrocarrils, correus i metro en la vaga general de 1976. A més, obre el camí de la militarització dels conflictes laboralsen els serveis públics, que ni tan sols els governs de la dreta europea s’havien atrevit a obrir, com hem vist, per exemple, en el cas de N. Sarkozy. És  inqualificable la postura de   la direcció de CCOO, que davant la gravetat de l’atac del Govern, no ha dubtar a tancar files amb Zapatero, Rubalcaba i Blanco.

Mitjançant aquest comunicat, les forces integrants de ‘Des de Baix’ manifestem el nostre suport i la nostra solidaritat amb els controladors aeris i ara en particular davant les gravíssimes mesures repressives que preparen contra el col·lectiu. De la mateixa manera, donem el nostre suport incondicional a tots els treballadors i treballadores d’AENA en les mesures de lluita que puguin prendre en contra de la privatització. Així mateix, fem una crida a totes les organitzacions polítiques, sindicals i socials perquè es pronunciïn en aquest sentit.

Els comentaris estan tancats.