Conclusions de l’assemblea de balanç i perspectives de Des de Baix

Resum de les principals conclusions del punt de perspectives de l’assemblea de Des de Baix de l’11 de desembre a Barcelona

1.- S’acorda donar continuïtat a Des de Baix com a marc de treball comú i pol d’agrupament d’esquerres. Es vol que Des de Baix sigui un pol de referència per a un ampli sector d’activistes més enllà d’un front de partits, al temps que resta obert a que altres organitzacions s’integrin i participin d’aquest espai comú.

2.- Des de Baix no pretén competir amb estructures ja existents com ara assemblees de barri, o altres estructures de moviments sindicals, veïnals o socials. Al contrari, ajuda que altres instàncies unitàries que ja existeixen es continuïn desenvolupant.

3.- Es manté la pàgina web, on s’habilitarà un espai de debat. Es trauran declaracions sobre els temes centrals de l’actualitat. Es continuarà apareixent a les mobilitzacions en les quals hi hagi un acord explícit com a Des de Baix. Es seguirà treballant per a reforçar les lluites i les resistències socials.

4.- S’anima a la continuïtat dels comitès de suport que van néixer amb la campanya per a que mantinguin l’acció en els temes quotidians de la localitat o amb Des de Baix en mobilitzacions centrals. En aquest àmbit, s’anima a l’organització d’assemblees unitàries  barrials o de localitat per a lligar-se el més estretament possible a la gent. Hi ha un debat no resolt a l’assemblea sobre si cal ja engegar un procés constituent de Des de Baix o si  cal seguir tot esperant que el procés iniciat avenci.

5.- Periòdicament es convocaran jornades o assemblees de debat. De cara a las eleccions municipals es proposa, recollint la proposta que ens arriba des de l’Alternativa d’Esquerres per Badia, de promoure una jornada de debat sobre municipalisme a la qual es puguin convidar experiències i cercar punts en comú. S’apunta com a possible data el proper 29 de gener. Altres temes a debatre col·lectivament en assembles és la resistència davant les retallades i la resposta sindical.

6.- Es treballarà per impulsar candidatures municipals alternatives unitàries i reforçar les existents. La forma d’aquestes candidatures serà variable en funció de cada localitat. En el cas de la ciutat de Barcelona es proposa impulsar un acord amb la CUP per fer una candidatura conjunta de l’esquerra anticapitalista i sobiranista.

7.- Des de l’assemblea es fa una crida a
–  denunciar el procés de militarització dels controladors/es aeris i l’estat d’alarma,
–  l’impuls de la vaga general i a la participació a la manifestació del 18 de desembre.
–  donar suport a José Luís Burgos que està davant la seu del Banc de Santander del Passeig de Gràcia per protestar contra l’ordre de desnonament;
–  a donar suport als bombers i a les lluites que es desenvolupin.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.