Des de Baix amb la lluita de les treballadores de la recollida selectiva de Girona

Des de Baix dóna tot el suport a la lluita de les companyes i companys treballadors de la recollida selectiva de Girona i reclama la municipalització del servei i de tota la plantilla amb equiparació de condicions salarials i laborals.

Des de Baix dóna tot el seu suport a la lluita dels treballadors/es de la recollida selectiva de FCC (Fomento de Construcciones y Contrata), que fan una vaga indefinida per defensar els seus drets. Aquesta situació és conseqüència de la política d’externalització dels serveis municipals i de la política salarial del “tripartit”, i d’ICV-EUiA com a responsable de la política de Medi Ambient, cap als i les treballadores de les activitats diverses de l’Ajuntament.

Al programa de la nostra candidatura exigim: “Municipalització completa de tots els serveis de neteja i recollida de residus municipals” i “Prohibició expressa i immediata que qualsevol empresa estigui treballant per l’Ajuntament pagui sous inferiors als que s’estableixen al Conveni dels i les treballadores municipals, així com que acomiadi a cap treballador/a. En cas contrari, reabsorció immediata del servei i del personal a l’Ajuntament…”. Es així com es garantiran els llocs de treball i l’equiparació dels sous, a igual treball igual salari. Prou de privatitzacions dels serveis públics.

De Des de Baix demana als ciutadans/es de Girona que no minimitzin els impactes de la vaga, tal es com proposa des de l’ajuntament. Ans al contrari demanem que els residus de paper i cartró, envasos i vidre es vagin dipositant en els contenidors de la ciutat per fer evident la injustícia cap als i les treballadores de la recollida selectiva. La crisi no hem de pagar-la els i les treballadores!

Des de Baix Girona

Els comentaris estan tancats.