La candidatura de Des de Baix a Girona rebutja la il·legalització de les candidatures de Bildu.

Davant la il·legalització per part del Tribunal Suprem de les candidatures de Bildu:

1) Manifestem el nostre rebuig més rotund a la il·legalització de les candidatures de Bildu, exigim que es legalitzin immediatament i expressem la nostra solidaritat amb Bildu i tota l’esquerra abertzale.

2) Condemnem l’actuació del govern del PSOE i de la justícia espanyola que posa en qüestió el caràcter democràtic de les eleccions municipals dels 22 de maig, deixant sense vot ni drets politics una part substancial del poble basc.

3) Exigim la derogació de la Llei de partits i la legalització de tots els partits prohibits, començant pel darrer, Sortu. Com diu el nostre programa: “l’Ajuntament de la Girona rebutjarà la Constitució Monàrquica de 1978, així com lleis posteriors que limiten les llibertats individuals o col·lectives com ara la Llei de Partits i acompanyarà la lluita per la seva derogació”.

4) Volem manifestar el nostre compromís amb el dret d’autodeterminació dels pobles, contra el qual es dirigeix la il·legalització de les candidatures de Bildu, en coherència amb  el nostre programa, que proposa que el ple de l’Ajuntament de Girona prengui posició i proclami la sobirania dels Països Catalans i impulsi un referèndum amb l’objectiu d’assolir una República Catalana que pugui decidir lliurement el vincle que vol tenir amb la resta de pobles ibèrics i d’Europa.

5) Volem denunciar que a la major part dels i les treballadores immigrades, com a una bona part de la societat basca,  els seran negats els drets polítics en aquestes eleccions. Per això hem proposem que l’ajuntament exigeixi el dret de vot i la igualtat de drets polítics i socials per a totes les persones que viuen a Girona.

Girona, 2 de maig de 2011
Grup de suport a Des de Baix a Girona.

Els comentaris estan tancats.