Des de Baix Girona amb les estudiants i treballadors contra les retallades a la UdG

Des de Baix Girona vol expressar públicament el seu suport a les mobilitzacions empreses per les estudiants i treballadores de la Universitat de Girona contra les retallades, que s’afegeixen a les de les treballadores de la sanitat pública –i en concret a l’acampada al Trueta.

Ahir les mobilitzacions van aconseguir impedir que el Consell de Govern de la UdG aprovés el pla de reducció de 9’5 milions d’euros del seu pressupost i aquest matí ha traslladat la protesta a la Delegació del Govern de Girona. Volem recordar que el problema de la Universitat de Girona –com de les universitats públiques en general i encara més de les perifèriques com la nostra- és de manca de finançament. Proposar-se retallar el pressupost no és més que un altre intent –com en la resta de l’ensenyament o com en la salut- per fer pagar la crisi als i les treballadores i la joventut i no pas als que l’han creada: els bancs, les caixes i la patronal. Tampoc oblidem les agressions constants que han patit les nostres universitats públiques els darrers anys amb la privatització, la LOU, la LUC o el Pla Bolonya.

Per això ens posem a la disposició de les companyes i companys que lluiten des de la universitat, l’ensenyament o la sanitat i els encoratgem a intensificar i unificar les lluites en defensa dels serveis públics i dels llocs de treball. I cridem totes les treballadores i treballadors i joves a mobilitzar-se.

DdB Girona, 12 de maig de 2011

Els comentaris estan tancats.