Que la crisi la paguin els que l’han causada i no les i les treballadors. Comunicat de Des de Baix Girona

Contra les retallades i la privatització a Girona DdB proposa un ajuntament insubmís a les retallades i la remunicipalitació de tots els serveis.

Avui hi ha convocada una altra onada de mobilitzacions de les treballadores i treballadors de la sanitat i l’educació en defensa dels serveis públics i contra les retallades, i avui s’han fet públiques dades que mostren com el nombre d’expedients de regulació d’ocupació a les comarques gironines baten tots els rècords. EROs que en uns casos significaran més aturades i aturats –que s’afegiran als 7.536 registrats a la ciutat de Girona el març passat- i en altres socialitzar les pèrdues de les empreses mitjançant EROS temporals o de reducció jornada que pagarem tots i totes mitjançant prestacions d’atur.
DdB vol que l’Ajuntament de Girona doni resposta als problemes d’atur, precarietat, pensions baixes, desnonaments… amb totes les competències i mitjans al seu abast: plans d’infraestructures socialment necessàries (com ara les de cura, escoles bressol, habitatge públic…), sense subcontractes i amb personal directe. I, quan no tingui les competències, ha de potenciar l’autoorganització dels afectats/des, i la solidaritat ciutadana, per encapçalar l’exigència a la institució que pertoqui d’un pla econòmic dels treballadors/es que combati la crisi, per treure els diners d’on són –en lloc d’alimentar-los amb més fons públics- expropiant el sistema bancari. Per això l’Ajuntament es posicionarà contra totes les retallades i s’hi declararà insubmís.
Per tant, l’Ajuntament de Girona:
-No aplicarà les retallades als serveis públics que en depenguin, ni a les plantilles ni als salaris dels i les treballadores municipals i impulsarà la lluita contra les reformes laborals, l’atur i la precarietat.
-Eradicarà la temporalitat, les subcontractacions, els contractes escombraria (amb fórmules diverses com ara els plans d’ocupació) o la contractació de falsos/es autònoms/es per estalviar incorporacions a la plantilla de l’Ajuntament.
-Municipalitzarà o remunicipalitzarà totes les empreses públiques i serveis privatitzats, aturarà el desmantellament dels serveis socials municipals i els dotarà amb plantilles suficients. No al copagament de cap servei social.
-Garantirà uns serveis públics de qualitat dotant-los adequadament de recursos i amb el control social i democràtic per part de les seves treballadores i treballadores i dels i les usuàries i les organitzacions socials.
-Prohibirà les ETTs a Girona i introduirà una clàusula a tots els plecs de contractació de béns o serveis que penalitzi les empreses que utilitzin ETTs, que tinguin un alt nombre de treballadors/es temporals, que hagin acomiadat treballadors/es o que s’hagi denunciat que apliquen polítiques discriminatòries.
-No requalificarà cap terreny d’empreses que tanquin, al contrari: els expropiarà immediatament per aturar qualsevol maniobra especuladora.
-Posarà en marxa una borsa de treball municipal que gestioni de manera transparent i amb la participació de les organitzacions socials els llocs de treball generats als serveis i empreses municipals (nous llocs, substitució de vacants…), l’ocupació creada pels plans governamentals, així com el resultant de les inversions o projectes públics a la localitat. L’accés i distribució haurà de respectar criteris de justícia en funció de la necessitat social documentada i de rotació entre les persones sense feina.

Contra l’atur, la precarietat i les retallades, construïm una alternativa anticapitalista! Revoluciona’t, Girona!

Des de Baix Girona, 11 de maig de 2011

Els comentaris estan tancats.