La CUP-Alternativa per Barcelona anima a mobilitzar-se el dissabte 14 de maig

Fins ara, i malgrat les amenaces, el govern ha hagut d’afluixar davant la lluita resolta dels treballadors i treballadores de la sanitat, juntament amb veïns i usuaris.

Les mobilitzacions d’educació, més lentament s’hi van sumant. Si el 14 d’abril la plaça Sant Jaume era una onada de bates blanques, a pobles i ciutats comença a sumar-s’hi una altra onada groga que neix dels centres educatius. El govern va dir que s’esperaria que passessin les eleccions, per intentar desactivar les mobilitzacions, mentre segueix aplicant un degoteig de mesures en el mateix sentit: 23 acomiadaments aquí, 17 més allà, unes urgències de menys, etc. Però les paraules no van aturar les mobilitzacions i avui estem aquí per seguir fent front a les retallades.

Havien esmolat les tisores i començat a retallar. Això no vol dir altra cosa que reduir la inversió de diners públics, mentre s’apunta que cal augmentar els processos de privatització de franges d’aquest dos sectors estratègics. Però això no és nou, sinó que és un camí encetat amb contundència a les dues anteriors legislatures amb la privatització d’alguns serveis sanitaris (alguns CAP, determinades funcions complementàries de diagnosi o la concertació de serveis amb hospitals privats…) i en ensenyament agreujat amb la LEC i el seu desplegament normatiu, així com retallades de plantilles (Serveis Educatius, aules d’acollida, tancament de batxillerats nocturns i alguns de diürns,…). Així que el tripartit fa joc electoralista quan avui treu les banderes contra les retallades, però van ser els primers en aplicar-les.

Perquè ni era ni és un problema de la crisi: diners n’hi ha pel que el govern de torn decideix. N’hi ha pels bancs, no pels pensionistes; n’hi ha per subvencionar multinacionals, no per les persones immigrades; n’hi ha per concerts, no pel sector públic. Aprofiten l’argument de la crisi per aprofundir una política privatitzadora que es reflexa que, a la ciutat de Barcelona, el 50,6% d’alumnat assisteix a centres concertats, davant d’un 38,3% que assisteix a centres públics. La política segregadora de l’ajuntament consisteix a desviar el diner públic directament als negocis privats, mentre es contrauen les possibilitats de qualitat al sector públic.

Per això la candidatura CUP-Alternativa per Barcelona se suma a les mobilitzacions del dissabte 14 de maig al matí: perquè donem suport a les mobilitzacions d’ahir i d’avui, i també a les de demà que de ben segur caldrà continuar. Perquè ens oposem frontalment a les retallades i a les privatitzacions. I perquè no tenim promeses sinó compromís seriós amb la lluita, ens posem a la vostra disposició, com a candidatura municipal a les properes eleccions del maig.

La candidatura anima a participar a les mobilitzacions contra les retallades convocades aquest dissabte 14 de maig al matí a Barcelona.

Els comentaris estan tancats.