El dia de la Naqba palestina, DdB presenta el programa de solidaritat per Girona: posar-nos al servei de les lluites antimperialistes del pobles.

“Que el tripartit de l’Ajuntament parli de solidaritat mentre renta la cara a Israel amb el Patronat del Call és cínic i hipòcrita.”
La cap de llista de DdB a Girona, Sílvia Rispau, ha presentat avui el programa per a una Girona solidària.

“La política de solidaritat internacional de l’Ajuntament ha de canviar de soca-rel, hem de posar fi a una model que afavoreix el clientelisme i la burocratitazació per posar-nos al servei de les lluites antiimperialistes dels pobles. Els darrers temps les revolucions al nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà ens estan assenyalant el camí: la lluita, les mobilitzacions per exigir feina i llibertat són capaces de fer caure dictadures i canviar règims. És a ajudar moviments com aquest que cal destinar la solidaritat internacional” –ha declarat Sílvia Rispau.
Per DdB això significa també denunciar i posar fi a les polítiques d’espoli per part dels estats imperialistes, començant per la Unió Europea i l’Estat espanyol, els seus governs i les seves multinacionals. Per això exigeix que l’Ajuntament es posicioni contra el pagament dels deutes externs arreu del món i que no doni cap ajut ni contracti amb multinacionals que tinguin polítiques expansionistes cap a altres països.
DdB ha presentat aquest eix del programa el dia que commemorem la Naqba palestina –el desastre de la proclamació de l’estat imperialista i racista d’Israel.  El poble palestí és des de fa dècades un referent de resistència contra l’imperialisme, l’ocupació i l’apartheid. Per això DdB exigeix en el seu programa que l’Ajuntament de Girona es posicioni contra l’estat d’Israel, trencant-hi totes les relacions. Sílvia Rispau matisa que “això inclou molt especialment el Patronat del Call Jueu, que està estretament vinculat al lobbie sionista internacional i que el tripartit de l’Ajuntament ha deixat que esdevingués un focus de propaganda del sionisme i l’Estat d’Israel. És del tot inadmissible que l’Ajuntament de Girona renti la cara a un estat teocràtic que imposa l’apartheid al poble palestí i condemna a la fam del bloqueig la Franja de Gaza. Com amb la Sud-àfrica de l’apartheid, l’única política moralment acceptable és el boicot a Israel. Omplir-se la boca amb la solidaritat sense complir exigències tan òbvies com aquesta és un exercici d’hipocresia i cinisme”.
DdB Girona, 15 de maig de 2011

Els comentaris estan tancats.