La CUP-Alternativa per Barcelona recorre la prohibició del nudisme i en demana la suspensió cautelar

La CUP-Alternativa per Barcelona ha interposat un recurs davant la Sala Contenciós-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la modificació de l’ordenança del civisme per la que es prohibia el nudisme i el quasi-nudisme a l’espai públic de Barcelona.

Aquest recurs es presenta arran de la desestimació de les al·legacions presentades mesos abans i una vegada publicat l’acord del Plenari a la Gaseta Municipal i notificada la resolució als representants legals de la candidatura.

En la interposició del recurs, s’ha sol·licitat la suspensió cautelar de la norma ja que, a parer de la CUP-AxB, davant la possible vulneració de drets fonamentals de les persones i tenint en compte que ni el nudisme ni el quasi-nudisme no han generat problemes de convivència a Barcelona (com reconeix el propi Ajuntament en la resolució de les al·legacions), es donen els requisits legals exigits per adoptar aquesta mesura cautelar.

Des de la CUP-AxB estem convençudes de que la normativa aprovada per l’Ajuntament de Barcelona vulnera drets fonamentals i suposa la reintroducció de la policia de moralitat, derogada amb la Ley de Orden Público franquista. D’altra banda, casos recents com el del recurs contra la prohibició del vel integral a la ciutat de Lleida fan pensar que la Sala del TJSC acordarà la suspensió de la reforma de l’ordenança i aquesta no serà aplicable fins que no es resolgui el fons de la qüestió, esdevenint inaplicable aquest estiu.

La CUP-AxB ha estat compromesa des del primer dia amb la defensa dels drets civils i polítics a la ciutat de Barcelona, i dels drets fonamentals dels seus veïns i veïnes. És per això que hem pres la decisió de presentar aquest recurs però, i sobretot, de concórrer a les eleccions municpals del proper 22 de maig, ja que com deia Joan Fuster «Tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres».

Els comentaris estan tancats.